Aktuelno

29 јан

ВЕЧЕ ЈАВНЕ ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ РАДОВА ПРИСТИГЛИХ НА КОНКУРС „СТВАРАМО ЗАЈЕДНО“ У ОШ ,,СВЕТИ САВА” БАТОЧИНА

Школска управа Крагујевац и Центар за образовање Крагујевац су, другу годину заредом, расписали конкурс под називом „Стварамо заједно“, за избор најбољих примера добре праксе. Циљ конкурса је приказивање и размена искустава и идеја добре праксе, оснаживање креативности, тимског рада и заједништва у стварању.

На конкурс је пристигло 60 различитих радова, а жири, у саставу: др Владмир Перић (МШ „др Милоје Милојевић“), Ненад Миладиновић (ОШ „Трећи крагујевачки батаљон“), др Биљана Бојовић (Институт за Биологију и екологију, ПМФ Крагујевац), Јасминка Воштанић (Прва техничка школа Крагујевац), Милена Којић (ПУ „Ђурђевдан“), Сузана Јевтовић (Прва крагујевачка гимназија), Биљана Вуловић (ОШ „Свети Сава“, Топоница) и Маријана Јовановић Чабрић (ШОСО „Вукашин Марковић“) одабрао је 27 радова за јавно презентовање.

На првом јавном презентовању, организованом у Првој крагујевачкој гимназији 15.01.2020. године, представљено је 10 активности из 9 основних, средњих школа и предшколских установа.

Друго презентовање било је у Аранђеловцу, у ОШ „Милан Илић Чича“, 22. јануара 2020. године, на којој је представљено 9 активности.

Трећа, завршна презентација радова одржана је у Баточини у ОШ ,,Свети Сава”, 29.01.2020. године и том приликом представљено је 8 активности предшколске установе, основних и средњих школа. Програм је обухватао следеће активности:

  1. Европски дан језика (Интердисциплинарни час) – Марија Димитријевић Милошевић, Тијана Мијатовић Радомировић и Марија Чекеревац из ОШ ,,Милутин и Драгиња Тодоровић” Крагујевац
  2. Житије Светог Саве од Теодосија – Бојана Тубић, Љиљана Ћуковић и Марко Стевановић из ОШ ,,Драгиша Луковић Шпанац” Крагујевац
  3. Бој на Мишару – Јелена Василић из Медицинске школе ,,Сестре Нинковић” Крагујевац
  4. Сунце и озон – Ана Тодоровић и Љиљана Тасковић из ,,Прва техничка школа” Крагујевац
  5. Мали манекени – Весна Максовић из Предшколске установе: ,,Цветић”, Гружа, Кнић
  6. Моји изуми – Наташа Милинковић и Зорица Милетић из ОШ ,,Милутин и Драгиња Тодоровић” Крагујевац
  7. Календар – Милан Милошевић и Марија Радић из ОШ ,,Свети Сава” Баточина, издвојено одељење у Доброводици
  8. Моја школа – Оливера Петровић, Катарина Пантић и Лидија Голубовић из ОШ ,,Светозар Марковић” Лапово

Модератор јавне презентације била је Маријана Јовановић Чабрић, саветник спољни сарадник.

Присутнима су се обратили руководилац Школске управе, Горан Јоксимовић, помоћник директора Центра за образовање Крагујевац, Зорица Николић и директорка ОШ ,,Свети Сава”, Снежана Ђорђевић.

Након презентовања наведених активности, жири је изабрао најистакнутију активност а то је Моја школа, наставника разредне наставе: Оливере Петровић, Катарине Пантић и Лидије Голубовић из ОШ ,,Светозар Марковић” Лапово, које су овом приликом награђене и учествоваће са још три најистакнутије активности на манифестацији Центра за образовање Крагујевац, „Зимски дани просветних радника“, која ће се реализовати у периоду од 03-12. фебруара 2020. године, у Крагујевцу.

Slične vesti