Aktuelno

23 апр

Усвајање и продаја знања – сигурна гаранција будућности новим генерацијама -Посета компаније „Комтрејд“ као један нови поглед на будућност-

Међународни дан девојчица обележава се 25. априла. У Србију је, званично, тај датум  уведен пре десетак година, када је отпочела и једна нова друштвена етапа. Међународни дан девојчица није непознаница ни у нашој школи. Обележавање овог дана јесте традиција, којој посвећујемо посебну пажњу.

Ове године, 23. априла, девојчице из наше школе ишле су у званичну посету једној од најразвијенијих компанија у Србији, али и ван граница Србије. Наиме, ученице седмог и осмог разреда биле су у прилици да упознају начин двадесетогодишњег изузетног  пословања компаније „Комтрејд“ (Comtrade), чије је седиште на Новом Београду. Посети су присуствовали, поред двадесет пет ученица, и директорка школе Снежана Ђорђевић, наставници Марија Милојевић и Марко Илић, вођа пута.

Сви присутни били су у могућности да се упознају са свим предностима ове фирме и оваквог пословања у оквиру ИТ – сектора, али и са свим успешним женама, представницама ове компаније. У знак обележавања Дана девојчица, као успешне представнице ове фирме и руководиоци појединих сектора, њих седам, успешних пословних жена, обратиле су се нашим ученицама и откриле тајну своје успешности и каријерне остварености. Циљ таквог обраћања био је да ученице схвате да једног дана оне могу да буду, управо те, остварене и успешне младе жене, искључиво, ако улажу у себе, у смислу учења и стицања знања, али и препознавања и усвајања правих вредности, а све у складу са иновацијама и трендовима 21. века.

Продајом знања до успеха – основни је мото ове фирме, о чему сведочи четири хиљаде успешних и задовољних  особа запослених у њој. Суштина је да се у образовању, усвајању нових иновационих техника и технологија, у стицању високог нивоа образовања крије основа за квалитетну будућност. Стручност, љубазност, професионалност, успешност, експресивност и елоквенција одликују засигурно све представнике компаније „Комтрејд“.

Осим посете свих ИТ- сектора, ученицама је представљена и Електротехничка средња школа, али и „Комтрејд“ ИТС- висока школа, које су у поседу ове компаније. За њих је, свакако, показано највеће интересовање од стране наших ученица.

Уз то, представница Телграфа, новинске куће у оквиру „Комтрејд“- а, открила нам је све чари новинарства, док је телевизијски студио био изазов, не само ученицима, већ и представницима колектива наше школе.

О једном несквакидашњем искуству, незаборавној посети и дивним људима из „Комтрејд“-а сведоче и фотографије, које су сведоци свега наведеног, али и нашег расположења, утисака и задовољства за време боравка у компанији.

Још једном, дугујемо неизмерну захвалност на гостопримству нашим домаћинима из компаније „Комтрејд“ и надамо се поновном дружењу у некој блиској будућности. Вођени искуством најбољих, засигурно је да је улагање у знање најбоља гаранција успеха!

Slične vesti