Aktuelno

27 јан

Савиндан у нашој школи

Сви ми током школовања крећемо се стазама Светога Саве. То је пут врлине, праведности и духовности. У понедељак, 27. јануара, организована је још једна Свечана академија поводом обележавања Дана школе и школске славе Светог Саве. За све нас, који радимо у овој установи, ово је био и дан када својим делима и делима наших ученика величамо нашег учитеља, вођу и просветитеља, Светог Саву, чије име наша школа носи.

Имали смо част и прилику да угостимо бројне уважене званице: председника општине Баточина са сарадницима Здравка Младеновића; руководиоца ШУ Горана Јоксимовића, просветну саветницу Љиљану Сретеновић, предтавника Управе за ванредне ситуације у Крагујевцу, представнике Министарства одбране РС, поштовано свештенство, уважене директоре и руководиоце установа из Баточине, Лапова, Раче и Свилајнца, поштовене колеге родитеље и ђакe, пословне сараднике школе, као и представнике медија. Захвални смо што су нас удостојили својим присуством и самим тим учинили да овај догађај буде још посебнији.

Речима добродошлице све присутне госте поздравила је директорка школе Снежана Ђорђевић и навела да је пут којим је ишао светитељ Сава једини прави пут који треба следити, уткан истином и добротом. Свечана академија праћена пригодним богатим програмом приређена је од стране ученика из Баточине, Брзана и Бадњевца, у сарадњи са наставницама српског језика и учитељицама, уз подршку Удружења за неговање традиционалне културе из Баточине.

Колектив који се заснива на међусобом поштовању и уважавању је колектив који је предодређен за велике успехе. Из тог разлога, изузетно нам је драго уколико можемо да похвалимо и наградимо Светосавском повељом ученике и колеге, који су се истакли у претходној школској години. Међу ученицима истакле су се три ученице: Мина Милановић, Наталија Митровић и Миљана Марковић, за постигнуе резултате на републичким такмичењима.

Светосавском повељом за изузетно залагање, значајна постугнућа у раду са децом и допринос у раду школе награђени су следећи наставници: наставница енглеског језика Марија Јовић Стевановић, учитељица Горица Младеновић и наставници који спроводе Обогаћен једносменски рад Марија Радић, Марко Илић и Марија Милојевић. Нашим драгим колегама Загорки Танасковић и Мирославу Стефановићу, који су у току протекле године отишли у пензију, после дугогодишњег оданог, доброг и узорног делања у нашој школи, указали смо захвалност скромним поклонима.

Радосни, што смо ову свечаност реализовали у радости и срећи, најавили смо сусрет и окупљање и у следећој школској години.

Slične vesti