Aktuelno

02 дец

Предавање поводом 1. децембра – Светског дан борбе против сиде/АIDS-а

У нашој школи, ОШ ,,Свети Сава“ у Баточини обележен је 1. децембар – Светски дан борбе против сиде/АIDS-а. Светски дан борбе против сиде је важан да подсети јавност да ХИВ није нестао – да постоји и даље витална потреба да се сакупе средства, подигне свест, победе предрасуде и побољша образовање.
Ученици 7. разреда наше школе су присуствовали трибини коју су одржали Снежана Стаменковић, наставница биологије и лекар Дома здравља у Баточини др Кристина Сретеновић. Наставница Снежана Стаменковић је упознала ученике пригодном презентацијом са овим опасним вирусом, начинима преношења и на који се начин треба заштитити од инфекције.
После одржаног предавања ученици су попуњавали анкету о томе колико познају настанак, путеве преношења и превенцију болести. На питања ученика је одговарала др Кристина Сретеновић.
Присутни ученици су били заинтересовани за предавање. Направљен је и пано приказ у холу школе.
Трибину су организовали педагошко – психолошка служба школе, чланови подмладка Црвеног крста школе и Стручно веће природних наука у сарадњи са општинским Црвеним крстом и Домом здравља Баточина.
Комисија –подмладак Црвеног крста:
Сузана Димитријевић
Драганка Јанковић
Гордана Миленковић

Slične vesti