Aktuelno

21 апр

ОНЛАЈН ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ – за ученике 8. разреда

Драги ученици,

 

Пробни завршни испит очекује нас 22, 23 и 24.04.2020. године. Ове године, због ванредног стања, полагаће се онлајн. Циљ пробног завршног испита који организује Министарсто просвете, науке и технолошког развоја је припрема ученика осмог разреда, наставника и школа за предстојећи завршни испит. Пробним завршним испитом стичете увид у то да ли сте напредовали до очекиваних стандарда постигнућа у предметима који су обухваћени завршним испитом. Након спровођења пробног завршног испита, резултати ће вам такође помоћи и да стекнете увид у одређене области предмета и да им, уколико је потребно, посветите додатну пажњу.

Онлајн тест односно пробни завршни испит за самопроцену знања реализоваће се преко платформе Moja učionica TESLA EDU .

На овом сајту можете такође наћи и видео упуство како да се пријавите на платформу.

 

Онлајн пробни завршни испит одржаће се по следећем распореду:

  • Тест из српског језика – 22.04.2020. год.
  • Тест из математике –23.04.2020. год.
  • Комбиновани тест из природних и друштвених наука: 24.04.2020. год.

 

На платформи ће сваки тест бити доступан 12 сати и то од 08.00 до 20.00. часова. Доступност решавања теста процене знања у различито време омогућава вам да му  приступите у време када вам технички, организациони или породични услови дозвољавају.

Сваки ученик ће само једном моћи да приступи решавању теста, а његово решавање ће бити временски ограничено. Када ученик приступи тесту, мора и да га заврши у року предвиђеном за рад, дакле не сме да почне, прекине, па да настави са радом. Обавештење о дужини трајања тестирања ученик ће добити када приступи онјалн решавању теста.

Како се резултати тестирања неће оцењивати најважније је да тестове решите самостално. Нека вам резултат, односно број поена,  на тесту не представља приоритет и једини циљ. Уосталом пробни завршни тест, као што смо већ поменули, омогућиће вам да стекнете увид у досадашња стечана знања, олакшаће вам и омогућити да знате којим областима да више посветите пажњу за предстојећи завршни испит, што и јесте његова сврха.

 

Желим вам пуно успеха на тесту!

 

Останите здрави!

 

Slične vesti