Aktuelno

13 сеп

Обогаћен једносменски рад

Наша школа, у издвојеном одељењу у Бадњевцу, од понедељка 16. септембра 2019. године, као и остале 203 школе у Србији, реализује пројекат „Обогаћен једносменски рад“.
Активности које ће се реализовати, осмислили су учитељи Милица Павловић и Милан Милошевић, као и психолог школе Ивана Орловић. А реализатори пројекта који су их додатно проширили и учинили занимљивим ученицима, су наши наставници Марија Милојевић, Марија Радић и Марко Илић.

Свим родитељима ученика у Бадњевцу, послали смо ”Писмо”, које на најбољи начин говори о нашим плановима, а кроз презентацију, и начину рада у реализацији пројекта „Обогаћен једносменски рад“.

”Поштовани родитељу,

Обраћамо Вам се с пуним правом и у жељи да ово писмо прочитате пажљиво и размислите о следећем предлогу. Наиме, наша школа, у издвојеном одељењу у Бадњевцу, има све услове за реализацију пројекта „Обогачен једносменски рад“. Овакву прилику не треба пропустити зарад добробити Ваше деце. Сматрамо да је сигурност и додатна едукација деце увек приоритет.
Ваше дете борави у школи, као у својој другој кући и ми, као други родитељи, желимо да му посветимо квалитетно време боравка у школи, чак и после часова. Као неко коме је изузетно важна безебедност сваког детета, желимо да Вас информишемо да о Вашем детету бринемо као да сте Ви ту, чак и после наставе, увођењем оваквог начина рада. Овим писмом упућујемо позив Вама и Вашем детету, како бисте се укључили у пројекат из више разлога:
• Најпре, желимо да Ваше дете буде безбрижно све време боравка у школи. Не желимо да се време, које проводи након завршене наставе, сведе на пуко проналажење разоноде и разбибриге ван школског дворишта. Будите сигурни у њихову безбедност и док сте на послу.
• Друго, сматрамо да је за Ваше дете важно да се едукује и у ваннаставним активностима, које нису уско и искључиво везане само за предмете. Дакле, тежимо ширењу знања Вашег детета, наших ученика, у више сфера: информатика, спорт, музика, уметност, игра… Желимо да шири видике и усваја знања из различитих сфера живота и уметности.
• Треће, истичимо да је сваком ученику наше школе неопходна додатна подршка у у чењу, коју му Ви, услед недостатка времена, заузетости и бројних обавеза, које носи собом 21. век, не можете увек и у сваком моменту пружити. Без бриге, мислимо и на то. Уз Ваше дете ће у тим тренуцима бити стручан кадар да пружи помоћ кад год затреба.
• Четврти разлог – дружење! Можда је од свега наведеног, овај разлог и најважнији, зашто треба Ваше дете да се прикључи пројекту. Деца данас одрастају усамљено, упркос свим начинима везивања, интернету и осталој технологији. Не дозволимо то. Циљ пројекта је да време, које би провели уз телефоне и игрице, искористе квалитетно, дружећи се са својим вршњацима кроз едукацију.”

Slične vesti