Aktuelno

16 нов

Међународни семинар на Малти у организацији ЕУПА-е

На међународном семинару „eTwinning for Smart Digital Learning“ на Малти у организацији ЕУПА-е (European Union Programmes Agency), међу 27 наставника из 12 европских држава, Србија је имала свог представника из наше школе, професора енглеског језика, Марију Јовић Стевановић.

На семинару су размењиване идеје и информације у вези са eTwinning и Еразмус КА1 и КА2 пројектима, односно могућностима међународне сарадње ученика и наставника у образовању. Сарадња међу школама, типови пројеката и начин њихове евалуације, само су неке од тема обухваћених овим стручним усавршавањем. Посебан сегмент семинара био је посвећен примени дигиталних технологија, веб алата, као и виртуелне и увећане стварности, како у образовању деце, тако и одраслих, који се, неминовно, сусрећу са напретком технологије у свакодневним животним ситуацијама.

Присутни наставници и ИКТ асистенти имали су прилику да и практично испробају нека од предложених решења за примену дигиталне технологије у оцењивању, развијању језичких вештина и игроликој настави. Током неформалних разговора учесници семинара имали су прилику да науче више о образовним системима у другим државама Европе, а стечена знања и искуства ће применити не само у раду са ученицима, већ и у сарадњи са колегама из своје школе, као и у будућим међународним пројектима.

Slične vesti