Aktuelno

10 сеп

Час Духовности, у издвојеном одељењу школе, у Кијеву

У духу православља, традиционално су обележене 10. Госпојинске свечаности у нашој школи. У част овог великог хришћанског празника, посвећеног Пресветој Богородици, ученици ОШ „Свети Сава“ у Кијеву, уз помоћ својих другова из Баточине, Брзана и Доброводице, успешно су организовали још један Јавни час духовности и испољили своју креативност у слављењу лика пресвете Богородице, која је најзаслужнија што се тајна сједињења Бога и човека уопште догодила.

Циљ оваквих свечаности јесте био и биће преображај света. Окупљени, у заједници и у молитви, под окриљем свих светитеља и Мајке Божије, данас, догодио се преображај свих нас. Створена је хармонична заједница под царством небеским у порти храма Свете Тројице у овом малом баточинском селу, Кијеву. Уз песму и игру наших ученика, у присуству званица и представника свештенства Епархије шумадијске из Крагујевца и Баточине, уз свесрдну помоћ мештана успешно је приведена крају још једна свечаност посвећена Успењу пресвете Богородице.

Коло као колективна игра у Срба, заорило се међу присутним гостима, који су заиграли. Уз звуке саксофона и хармонике, у жељи да нас из године у годину буде све више, завршен је још један Јавни час духовности.

Slične vesti